VTV Kweeklust is een amateurtuindersvereniging gelegen aan de rand van Weesp aan het kruispunt van de Vecht en de spoorlijn Amsterdam-Hilversum aan de Lange Muiderweg 6b, met uitzicht op het daarachter gelegen polderlandschap richting Muiderberg en het Naardermeergebied.

Voor de geschiedenis van VTV-Kweeklust, opgericht in 1939, verwijs ik u naar het hoofdstuk “Over Kweeklust”.

Het is een langwerpig complex met zo’n 81 tuinpercelen van diverse grootte. Op de grotere tuinen staan over het algemeen al tuinhuisjes of kan er een gebouwd worden in overleg met de bouwcommissie. Op de kleinere tuinen treft u alleen een kweekkas of gereedschapkist aan. Door onze vereniging op deze wijze met u kennis te laten maken hopen wij potentiële leden met groene vingers te winnen. En mocht u totaal geen kennis van tuinieren hebben maar u wilt het wel leren is dat helemaal geen probleem want er is onder de aanwezige leden genoeg kennis aanwezig om u op weg te helpen. Men zal u graag helpen.

Vanuit het tuinencomplex kunt u mooie wandelingen of fietstochten maken langs de Vecht, het poldergebied en het Naardermeergebied. Beslist de moeite waard.

Op het complex komt u over het algemeen moestuinen tegen maar de laatste tijd bestaat de aanwas van nieuwe leden uit jonge gezinnen die niet alleen een moestuin leuk vinden, vooral om aan de kinderen te laten zien dat de tuinboontjes niet in een potje aan de bomen groeien, maar ook graag deels een siertuin willen aanleggen. Wat tot nu toe tot mooie resultaten heeft geleid.

Mocht ik u, nadat u dit gelezen heeft, nieuwsgierig hebben gemaakt kunt u altijd contact met ons opnemen voor een afspraak of kom gewoon eens een keer langs. U bent altijd welkom. In de zomermaanden kunt u zonder meer ons complex betreden dan staat het toegangshek overdag open en in de wintermaanden is het hek gesloten en dient u met een van de bestuursleden contact op te nemen.

Op het publicatiebord bij de ingang van het complex kunt u zien of er eventueel tuinpercelen beschikbaar zijn.

Voorzitter: Ineke van de Pol