Deze pagina bevat enkele regels en richtlijnen voor het gebruik van het forum. Ze zijn bedoeld om het forum overzichtelijk / leesbaar te houden.

Goede en duidelijke titels
Kies een duidelijke topic titel; kort en bondig, maar wel informatief. Zo kunnen andere mensen sneller zien of het onderwerp voor hen ook interessant is. Het is niet toegestaan om de titel in HOOFDLETTERS te typen, woorden als “help!” te gebruiken en meer dan 1 uitroepteken of vraagteken te gebruiken. Onduidelijke titels worden zonder bericht aangepast.

Weest duidelijk en volledig
Zorg ervoor dat de inhoud van je bericht duidelijk omschreven is. Als andere forumleden moeten gaan raden wat je bedoelt zorgt dat er alleen maar voor dat je geen of een verkeerde reactie krijgt. Anderen zullen bereid zijn je te helpen als je laat merken dat je al flink bezig bent geweest met het zoeken naar informatie over het betreffende onderwerp.

Dingen waar je rekening mee dient te houden:

  • Leg je probleem goed uit. Hetgeen jij zegt is namelijk het enige dat anderen van jouw probleem weten. Hoe meer (relevante) informatie je geeft, hoe beter je geholpen kunt worden
  • Voeg een foto toe, dat zegt vaak meer dan 1000 woorden

Verzorgde leesbare posts
Met een aantal simpele tips kun je er voor zorgen dat je berichten voor anderen goed leesbaar zijn.

  • Spelfouten en het ontbreken van hoofdletters en leestekens maken tekst onleesbaar: verdeel lange lappen tekst onder in alinea’s en gebruik witregels om je tekst duidelijker te maken.
  • Reacties met alleen of veel smiley’s ( :D ) zijn vaak voor meerledige uitleg vatbaar, leiden af van het antwoord en kunnen rommelig overkomen. Overdrijf dus niet.
  • Gebruik de ‘voorbeeld’ functie om je bericht nog eens door te lezen voordat je op verzenden drukt. Als je van jezelf weet dat je moeite hebt met spelling kan je altijd de spellingscontrole van een tekstbewerkingsprogramma gebruiken.
  • Ook overdreven opmaak vermindert de leesbaarheid en is daarom niet toegestaan. Teksten in vet, cursief of kleurtjes en titels met ALLEEN HOOFDLETTERS of versieringen worden aangepast.

Beperk off-topic berichten
Off-topic reacties zijn vervelend voor de persoon die het topic gestart is en leiden af van de inhoud van het topic.

  • Zorg dat je antwoord in een topic relevant is voor het onderwerp. Daar horen humor, complimenten of bedankjes bij, maar geen zinloos geklets.
  • Babbel en chat zijn niet toegestaan. Er is maar één rubriek waar je wel mag babbelen/chatten over van alles en nog wat, en dat is de rubriek babbeltuin. Daarnaast kun je altijd een PB sturen.
  • Discussies die onder één van de vele onderwerpen van moestuinieren vallen maar niet passen bij de oorspronkelijke topic vraag worden door ons niet als offtopic gezien en worden als zodanig gemodereerd (gesplitst en verplaatst naar het juiste topic).

Reclame en spam
Reclame maken voor jouw webiste, product of dienst is alleen toegestaan als je actief deelneemt aan het forum, vragen stelt en beantwoord, tips geeft en ervaringen deelt. Voldoe je aan deze voorwaarde dan mag je in je onderschrift één korte zin en URL naar een (commerciële) website opnemen. Je gebruikersnaam en avatar mogen dan weer geen expliciete (commerciële) verwijzingen bevatten.

Bovenstaande regels zijn niet uitputtend. Er gelden aanvullende regels voor onderschrift, ongewenste berichten, spam, copyright, aansprakelijkheid en fatsoensregels.